Landshut  Derneği Fenerbahçe
12 Haziran 2024

ŞAMPİYON FENERBAHÇE BEKO

Landshut  Derneği ŞAMPİYON FENERBAHÇE BEKO

Fenerbahçe Beko, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Anadolu Efes’i konuk etti. Normal süresi 64-64 eşitlikle tamamlanan maçta rakibini uzatma periyodu sonunda 80-72 mağlup eden Fenerbahçe Beko, seriyi 3-1’e getirdi ve şampiyonluğunu ilan etti.

Sezonu çifte kupayla tamamladık

2023-24 sezonunda aynı zamanda EuroLeague’de Final Four oynama başarısı gösteren Fenerbahçe Beko, lig şampiyonluğuyla birlikte sezonu çifte kupayla tamamladı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonunu 30 maçta 25 galibiyetle ikinci sırada noktalayan Fenerbahçe Beko, play-off çeyrek finalinde Aliağa Petkimspor’u 2-0, yarı finalde ise Beşiktaş Emlakjet’i 3-0 ile geçmişti. Fenerbahçe Beko, final serisinde karşılaştığı Anadolu Efes’i ise 3-1’le geçerek ligdeki 11. şampiyonluğunu elde etti.

Kupa oyuncularımızın ellerinde yükseldi

Şampiyon Takımımıza kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak takdim ederken, madalyaları ise TBF Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Sarımermer ve Semih Beken verdi.

MVP Nigel Hayes-Davis

Final serisinin en değerli oyuncusu seçilen Nigel Hayes-Davis’e ise ödülünü Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Dr. Doğan Başar takdim etti.  Hayes-Davis, final serisinin dördüncü maçında kaydettiği 16 sayının 12'sini uzatma bölümünde atarak galibiyette ve şampiyonlukta önemli rol oynadı.

​Ülker Spor ve Etkinlik Salonu yine kapalı gişe

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda taraftarlarımızın tribünleri doldurduğu final serisi dördüncü maçını, Yönetim Kurulu Üyelerimiz de izledi.

Takımımız maça; Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Dyshawn Pierre, Nigel Hayes-Davis, Sertaç Şanlı beşiyle başladı.

Üç sayı çizgisinin gerisinden Pierre ve Wilbekin ile yüksek yüzdeyle başlayan Takımımız, farkı 9 sayıya yükselttikten sonra rakibine mola aldırdı. Mola dönüşü Sertaç’la farkı çift hanelere yükselten Takımımız, periyodu ise 22-8 önde tamamladı. Dengeli geçen ikinci periyodun ardından Fenerbahçe Beko soyunma odasına 36-33 önde gitti.

Şampiyonluk uzatmalarda geldi

Karşılıklı sayılarla skor avantajının sürekli el değiştirdiği üçüncü periyot 51-52’lik skorla tamamlandı. 64-64 eşitlikle tamamlanan dördüncü periyodun ardından uzatma periyoduna gidildi. Beşinci periyotta yıldızlaşan Nigel Hayes-Davis’in basketleriyle (12) skor avantajını eline geçiren Takımımız, karşılaşmayı 80-72 kazandı ve sezonu şampiyonlukla tamamladı.

Çeyrek Skorları:

1.Çeyrek: 22-8